深淵なるお酒の世界

感想や飲み方について自論を書いていこうと思います

いものかぶ

今日の一杯は、

いものかぶ

種類:焼酎

原材料:八つ頭(十津川産里芋)、米(国産)、米糖(国産米)

製造者:八木酒造株式会社

アルコール度数:25度

 

水割り:里芋だからなのかは定かではないが、ほんのり甘いのがよい。芋独特の香りも抑え目でライトな水割り。

お湯割り:水割りよりも香りは強くなるが、これも芋焼酎のなかでは控えめな方だと思う。

ロック:甘い。味が好みなら一番飲みごたえがあるだろう。

 

Today's drink is

Imonokabu

Type: Shochu

Ingredients: Yatsugashira (Totsukawa taro), rice (domestic), rice sugar (domestic rice)

Manufacturer: Yagi Shuzo Co., Ltd.

Alcohol content: 25 degrees

 

Mixed with water: I'm not sure if it's because it's taro, but it should be slightly sweet. A light water split with less sweet potato aroma.

With hot water: The aroma is stronger than with water, but I think this is also a more modest type of potato shochu.

Rock: Sweet. If you like the taste, it will be the most satisfying to drink.