いものかぶ
今日の一杯は、
いものかぶ
種類:焼酎
原材料:八つ頭(十津川産里芋)、米(国産)、米糖(国産米)
製造者:八木酒造株式会社
アルコール度数:25度
水割り:里芋だからなのかは定かではないが、ほんのり甘いのがよい。芋独特の香りも抑え目でライトな水割り。
お湯割り:水割りよりも香りは強くなるが、これも芋焼酎のなかでは控えめな方だと思う。
ロック:甘い。味が好みなら一番飲みごたえがあるだろう。
Today's drink is
Imonokabu
Type: Shochu
Ingredients: Yatsugashira (Totsukawa taro), rice (domestic), rice sugar (domestic rice)
Manufacturer: Yagi Shuzo Co., Ltd.
Alcohol content: 25 degrees
Mixed with water: I'm not sure if it's because it's taro, but it should be slightly sweet. A light water split with less sweet potato aroma.
With hot water: The aroma is stronger than with water, but I think this is also a more modest type of potato shochu.
Rock: Sweet. If you like the taste, it will be the most satisfying to drink.